ONZE AFSPRAKENLIJN: 013-5442006

VOOR ADVIES BIJ ONS OP KANTOOR OF BIJ U THUIS

Hypotheek oversluiten

Hypotheek oversluiten

Is het oversluiten van je hypotheek voordelig?
Als de hypotheek rente nu lager is dan de rente waartegen je je huidige hypotheek hebt afgesloten kan het oversluiten voor jou voordeliger zijn.

Wanneer is het oversluiten van je hypotheek interessant?

Het kan interessant zijn om je hypotheek om te zetten in een andere hypotheekvorm of bij een andere geldverstrekker onder te brengen en over te sluiten. Bijvoorbeeld als je persoonlijke situatie gewijzigd is, of als een andere hypotheek beter bij je past met betere voorwaarden en/of een lagere rente. Ook het aflopen van je rentevast periode is vaak een goed moment om te kijken of oversluiten interessant is. Kortom, in de volgende gevallen kun je overwegen de hypotheek over te sluiten:

Als het rentecontract van je hypotheek binnen nu en drie jaar afloopt.
Als je persoonlijke of financiële situatie verandert zoals een andere baan, gezinsuitbreiding, minder gaan werken.
Als je je niet prettig voelt bij de huidige hypotheek. Je hebt bijvoorbeeld een beleggingshypotheek en de opbrengsten vallen tegen.
Je hebt woonwensen zoals bijvoorbeeld een andere woning of je wil je woning verbouwen.
Als je lagere maandlasten wenst.

Lagere maandlasten
Wanneer de huidige marktrente lager is dan die van je huidige hypotheek dan kan oversluiten een goede manier zijn om je maandlasten te verlagen. Ook als je huidige rente gelijk of lager is dan de marktrente op dit moment, kan het interessant zijn om juist nu de rente vast te zetten. De rente kan immers nog verder gaan stijgen. Soms moet je dan een boete betalen, maar er zijn ook alternatieven zoals rentebemiddeling.

Belangrijk bij oversluiten
Of oversluiten van je hypotheek verstandig is hangt af van een aantal factoren.
*Wegen de kosten van oversluiten op tegen de voordelen?
*Biedt oversluiten van de hypotheek je op korte en lange termijn voordelen?
*Laten de voorwaarden van je huidige hypotheek oversluiten toe?

Wil je weten wat in jouw situatie de best passende oplossing is? Maak dan een vrijblijvende en kostenloze afspraak met De Hypotheekshop. Tijdens deze afspraak inventariseren wij je huidige situatie, wensen en mogelijkheden.

Maak een afspraak

De oplossingen van de Hypotheekshop
*Hypotheekcheck (gratis)
*Rentewekker (gratis)
*Hypotheekalarm
*Hypotheekadvies

Hypotheekcheck
Om te checken of oversluiten interessant is voor jou, bekijken we je huidige hypotheek, bespreken je wensen en toekomstplannen en vergelijken je huidige hypotheek met alle andere hypotheken. Deze quick scan is gratis en geeft je meer inzicht in alle mogelijkheden.
Maak een afspraak

De rentewekker!
Je huidige bank heeft er geen belang bij als je de hypotheek oversluit naar een andere bank. Dat is dan ook vaak de reden dat je pas vlak voor het einde van het rentecontract een bericht krijgt van je bank. Je hebt dan bijna geen mogelijkheden om het aanbod van je bank te vergelijken met andere banken. De Hypotheekshop heeft hiervoor een oplossing bedacht; de rentewekker.

De rentewekker registreert de looptijd van je rentecontract. Ruim voor het einde van je rentecontract nodigen wij je uit voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek. Tijdens dit gesprek kijken wij of het aanbod van jouw bank in vergelijking met alle andere banken concurrerend is. Zo heb je voldoende de tijd je te oriënteren op de hypotheekmarkt. Je kunt dan profiteren van de concurrentie tussen de banken. De Hypotheekshop werkt samen met alle banken en biedt je de laagste prijsgarantie. Bovendien geven wij je altijd een advies op maat waarmee je jouw financiële positie kunt verbeteren.
Schrijf je in voor de rentewekker

Hypotheekalarm
Om hogere maandlasten te voorkomen kun je kiezen om je in te schrijven voor het Hypotheekalarm van De Hypotheekshop. Ook als je geen klant bent bij ons. Ons hypotheekalarm toetst iedere dag of je nog de juiste rente hebt. Je krijgt van ons bericht als de rente voor jou voordeliger wordt. Ook bekijken wij of de premie van je overlijdensrisicoverzekering omlaag kan. En als je hypotheek goedkoper kan, nemen wij contact met je op. Kortom met het hypotheekalarm wordt jouw hypotheek en eventuele overlijdensverzekering 24 uur per dag bewaakt en beoordeeld op mogelijke verbeteringen.
De kosten bedragen € 10,- per maand maar deze kosten kun je ruimschoots terug verdienen.
Wil je weten wat het Hypotheekalarm voor jou kan betekenen of wil je je hiervoor inschrijven? Neem dan contact op met De Hypotheekshop

Met de rentewekker helpen wij je herinneren dat je ruimschoots voor het einde van je rentecontract jouw bank en hypotheek vergelijkt met andere banken.
Met het Hypotheekalarm wordt jouw hypotheek 24 uur per dag bewaakt op mogelijke voordelen en lagere maandlasten.

Schrijf je in voor het hypotheekalarm

Hypotheekadvies
Of je nu je hypotheek wilt oversluiten, wijzigen of inkopen omdat je een huis hebt gekocht, De Hypotheekshop heeft een unieke adviesmethode ontwikkeld. Het resultaat hiervan is een hypotheek op maat tegen de laagste maandlasten. Zie Hypotheekadvies.

De voordelen van de Hypotheekshop
De Hypotheekshop is de grootste adviesorganisatie op het gebied van hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Wij werken 100% provisieloos en laten op ons op geen enkele wijze betalen door de provisies van banken en verzekeraars. Onze adviezen zijn onafhankelijk en op maat gesneden. Als klant bieden wij je een nazorgtraject waarmee jouw hypotheek en je andere financiële producten up-to-date houden.

De voordelen van de Hypotheekshop

*Zekerheid van een grote organisatie
*Samenwerking met alle banken
*De laagste-rente-garantie
*Geen provisie
*Onafhankelijk en transparant advies
*Je hypotheek en verzekeringen worden 24 uur per dag bewaakt

Wil je meer informatie,

Tilburg

Hypotheekshop Tilburg 2015 small       
De Hypotheekshop Tilburg
Bredaseweg 228
5038 NM Tilburg
013-5442006
Gratis parkeren
Email

Vught

Hypotheekvught
De Hypotheekshop Vught
Hypotheekadviesvught
Industrieweg 3s
5262GJ Vught
073-6898608
Gratis parkeren
Email

Boxtel

Hypotheekshop Boxtel small
De Hypotheekshop Boxtel
Clarissenstraat 22
5281AZ Boxtel
0411-843998
Gratis parkeren
Email
 

Zaltbommel

De Hypotheekshop Zaltbommel
De Hypotheekshop Zaltbommel
Van Heemstraweg-west 2A
5301PA Zaltbommel
0418635335
Gratis parkeren
Email
 

Tiel

Hypotheekadvies kantoor Tiel       
Hypadvies Tiel
Kalverbos 6
4001 AJ Tiel
0736898608
Email

Woerden

hypotheekadvies woerden       
Hypadvies Woerden
Polanerbaan 13H
3447 GN Woerden
0736898608
Email

Like ons

like hypotheekshop small

Volg ons op Google+