ONZE AFSPRAKENLIJN: 013-5442006

VOOR ADVIES BIJ ONS OP KANTOOR OF BIJ U THUIS

Starter woningmarkt stappenplan

Starter stappenplan

Het kopen van een eerste huis is een grote stap. De keuze voor het huis én voor de hypotheek moet weloverwogen zijn. En er komt veel bij kijken. Het Starter Stappenplan biedt houvast.

Stap 1: Hypotheekoriëntatie en inventarisatie

Het eerste oriënterende gesprek bij De Hypotheekshop is gratis. Om te beginnen vertelt de adviseur wat je van hem of haar kunt verwachten. Vervolgens wordt je financiële situatie in kaart gebracht en besproken wat je wensen zijn en je ideeën over de toekomst. Aan de hand daarvan stelt De Hypotheekshop-adviseur jouw persoonlijke klantprofiel op. Het gaat er immers om dat je een hypotheek afsluit die bij je past. Je krijgt een indicatie van het maximale hypotheekbedrag dat je kunt lenen.

Stap 2: Woningoriëntatie

Hoe concreter en realistischer je woonwensen, hoe groter de kans dat je de woning vindt die bij je past. Waar wil je wonen, in wat voor type woning, met hoeveel kamers, een tuin of balkon? Moeten er winkels, scholen of andere voorzieningen in de buurt zijn? Zet voor jezelf op een rij wat belangrijk voor je is. Vervolgens is de vraag: hoe ga je op zoek? Je kunt op internet kijken (bijvoorbeeld bij www.funda.nl) of een makelaar inschakelen. Een makelaar weet precies wat er te koop staat. Moeten er winkels, scholen of andere voorzieningen in de buurt zijn?

Stap 3: Toekomstoriëntatie

Ben je single of heb je een partner? Ga je samenwonen? Zijn er kinderen? De notaris kan vertellen wat het nut is van een samenlevingscontract en/of een testament.

Stap 4: Zoeken, onderhandelen en kopen

Samen met de makelaar bekijk en vergelijk je het aanbod op de woningmarkt. Heb je iets op het oog? Waarschijnlijk weet de makelaar wel of de vraagprijs reëel is. Vervolgens begint het bieden, onderhandelen en afwachten. Zodra je het met de verkoper eens bent geworden over de prijs en andere voorwaarden, wordt het voorlopige koopcontract ondertekend. Hierin zijn alle afspraken en de eventuele voorbehouden vastgelegd.

Stap 5: Hypotheekadvies en -bemiddeling

De Hypotheekshop-adviseur geeft een financieel advies, inclusief de maandlasten, de hypotheekvorm en de bank die daarbij past. Hij of zij bemiddelt voor jou met de geldverstrekker. De uitkomsten worden begrijpelijk gepresenteerd zodat je alles makkelijk kunt vergelijken en een keuze kunt maken. In het zogeheten klantadvies wordt vastgelegd welke overwegingen tot het advies hebben geleid.

Stap 6: Juridische zaken

In overleg met de notaris worden de fiscale en juridische aspecten bekeken en vastgelegd, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Stap 7: De overdracht

Voor de overdracht wordt de woning nog voor een laatste keer geïnspecteerd. Op het notariskantoor zet je je handtekening onder de eigendomsakte, de hypotheekakte en het eventuele samenlevingscontract en/of testament. Gefeliciteerd! Jij bent de eigenaar van een woning!

Stap 8: Toekomstbestendige hypotheek

De Hypotheekshop-adviseur houdt je hypotheek gedurende de hele looptijd in de gaten. Als de marktomstandigheden, de wettelijke bepalingen en/of je persoonlijk situatie veranderen, onderneemt hij of zij in overleg met jou actie. En natuurlijk kun je altijd bij De Hypotheekshop terecht met vragen.
Bereken hier wat je maximaal kunt lenen, tegen welke rente en hoe hoog de bijbehorende maandlasten ongeveer zijn. Je vult je bruto jaarsalaris in, dat van je eventuele partner, of je spaargeld (eigen middelen) hebt of eventuele financiële verplichtingen. De uitkomst is natuurlijk een indicatie. Wil je een gedegen advies, maak dan een afspraak met een Hypotheekshop-adviseur.

Tilburg

Hypotheekshop Tilburg 2015 small       
De Hypotheekshop Tilburg
Bredaseweg 228
5038 NM Tilburg
013-5442006
Gratis parkeren
Email

Vught

Hypotheekvught
De Hypotheekshop Vught
Hypotheekadviesvught
Industrieweg 3s
5262GJ Vught
073-6898608
Gratis parkeren
Email

Boxtel

Hypotheekshop Boxtel small
De Hypotheekshop Boxtel
Clarissenstraat 22
5281AZ Boxtel
0411-843998
Gratis parkeren
Email
 

Zaltbommel

De Hypotheekshop Zaltbommel
De Hypotheekshop Zaltbommel
Van Heemstraweg-west 2A
5301PA Zaltbommel
0418635335
Gratis parkeren
Email
 

Tiel

Hypotheekadvies kantoor Tiel       
Hypadvies Tiel
Kalverbos 6
4001 AJ Tiel
0736898608
Email

Woerden

hypotheekadvies woerden       
Hypadvies Woerden
Polanerbaan 13H
3447 GN Woerden
0736898608
Email

Like ons

like hypotheekshop small

Volg ons op Google+